Menu

Sugestii utile pentru achizitionarea unei biciclete potrivite

Postat de: Andrei Status: publicat Creat la: 2017-01-22

Niciodata nu a fost usoara alegerea unui lucru in care trebuie facuta o investitie mai mare. Exista nenumarate lucruri in privinta carora trebuie sa luam o decizie potrivita, iar achizitionarea unei biciclete reprezinta o astfel de alegere.

Exista mii de modele de biciclete, unele de o calitate mai buna, altele mai slabe in aceasta privinta. Pentru a avea siguranta ca investitia facuta merita cu adevarat, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte. Atat cei care nu au avut niciodata o bicicleta, cat si cei care doresc sa o inlocuiasca pe cea veche, ar trebui sa se ghideze dupa elementele ce urmeaza a fi mentionate pentru a cumpara ceea ce li se potriveste.

Criterii de selectie a bicicletei

Alegerea tipului de bicicleta care este cea mai eficienta pentru tine reprezinta prima decizie pe care trebuie sa o iei. In ce consta aceasta alegere? Va trebui sa te decizi pentru unul dintre cele 4 modele disponibile pe piata. Cea mai buna pentru tine este cea care corespunde tipului de actiune la care te vei angaja.

Trebuie sa alegi astfel dintre cursiere, bicicletele urbane, cele special create pentru sporturile urbane si cele de munte.

Daca esti genul de persoana care are o pasiune pentru viteza si a ajuns la o anumita performanta in ciclism, ar trebui sa alegi o cursiera. Acestea sunt ideale pentru parcurgerea unor distante lungi, in cele mai bune conditii de confort. Cele fabricate de producatori renumiti iti vor oferi stabilitatea de care ai nevoie pentru a te simti mereu in siguranta. Vei putea folosi bicicleta si pentru deplasarile in oras, insa acestea sunt facute mai mult pentru drumetii.

Caracteristicile distinctive ale cursierelor sunt anvelopele subtiri, precum si cadrul usor ce le constituie. De obicei, acestea sunt utilizate atunci cand se doreste parcurgerea unor distante foarte lungi pentru ca permit adoptarea unei pozitii adecvate.

In ceea ce priveste bicicletele urbane, aceste sunt recomandate pentru plimbarile prin oras, pentru deplasarile prin parcuri sau diverse activitati de zi. Atunci cand vrei sa inlocuiesti, de exemplu, autobuzul cu ceva mai bun pentru sanatatea ta, poti alege sa mergi cu bicicleta la serviciu sau la scoala.

Un tip de biciclete care au devenit acum destul de populare sunt Mountain Bike-urile. Acestea sunt un adevarat trend mai ales in zilele curente. Spre deosebire de celelalte categorii de biciclete deja mentionate, anvelopele MTB-urilor sunt mult mai late si au un cadru mult mai robust.

Daca esti genul de persoana care iubeste parcurgerea diverselor trasee montane singur sau alaturi de prieteni, dar chiar si a drumurilor forestiere, aceasta bicicleta ti se potriveste cel mai bine. Desigur, asta nu inseamna ca nu sunt eficiente si in cadrul oraselor. Din contra, acestea pot fi intrebuintate fara probleme chiar si in aceste zone.

Cum alegi bicicleta potrivita?

Trebuie sa tii cont de inaltimea ta raportata la cadrul bicicletei atunci cand vrei sa achizitionezi una. Atat aceasta, cat si tipul de activitate in cadrul carei vei dori sa o utilizezi conteaza. Daca vrei sa participi la anumite concursuri, ai grija sa o alegi pe cea cu caracteristicile adecvate pentru acest tip de evenimente.

Cand vine vorba de marime, ai in vedere inaltimea ta, precum si lungimea picioarelor. Cel mai important factor dupa care trebuie sa te ghidezi este marimea cadrului. Astfel iti vei da seama daca un anumit model este cel mai bun pentru tine sau trebuie sa gasesti ceva mai potrivit.

Gasesti in mediul online diverse poze si scheme cu privire la cum sa alegi bicicleta in functie de inaltimea ta. Acestea difera in functie de model: cursiera, mountain bike ori bicicleta de oras.

In clipa de fata, ai posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de modele disponibile pe piata. Indiferent ca optezi pentru magazinele fizice sau cele online, ai grija ca trasaturile bicicletei asupra careia te decizi sa fie cele corespunzatoare. Daca aceste nu raspund nevoilor tale, atunci este destul de clar ca ai facut alegerea nepotrivita. Sfatul nostru este sa soliciti ajutorul unui reprezentant pentru a avea siguranta ca iei decizia cea mai buna si ca nu vei avea regrete.