Menu

Cum sa iti readuci BMX-ul la viata

Postat de: Cristi Status: publicat Creat la: 2017-04-30

Sunt anumite lucruri certe legate de biciclete, pe care nu trebuie sa le ignoram, si anume ca atunci cand se defecteaza trebuie sa fie reparate, iar neglijarea acestora poate pune in pericol siguranta ta. Romanii, in special varstnicii, obisniuesc sa spuna despre lucruri ca nu trebuie aruncate, pentru ca nu poti sti niciodata cand o sa vrei sa le refolosesti.

La fel este si in cazul BMX-urilor. Poate ca ai folosit bicicleta cand era in perioada ei de glorie si acum zace uitata in garaj, din cauza ca i s-a defectat o piesa sau prezinta anumite nereguli. Daca situatia sta astfel, trebuie sa iei masuri in aceasta privinta. Nu este necesar sa investesti intr-o bicicleta noua doar pentru ca cea veche nu este ingrijita.

Top 3 motive pentru care sa reconditionezi vechea bicicleta

  1. Diferenta de calitate dintre bicicletele fabricate inainte si cele de acum este sesizabila. Exista si acum biciclete onorabile, dar daca ai una „antica” nu lasa sa se aseze praful peste ea.
  2. Poti sa repari bicicleta pe care nu o mai folosesti si sa o daruiesti cuiva care chiar are nevoie.
  3. Este si o modalitate placuta de a te plimba. Poti oricand sa fii cuprins de dorul de a iesi cu prietenii pentru a da o tura cu bicicletele.

Cum poti sa-ti reinvii bicicleta?

Este foarte usor sa gasesti ceea ce ai nevoie pentru a repara o bicicleta. Spre exemplu, de pe pagina noastra, piese-accesorii-biciclete.ro, poti comanda piesele de care ai nevoie pentru a repune BMX-ul in functiune. In categoria dedicata acestei biciclete dispui de roti, manete, frane, transmisie si alte componente de o calitate, la preturi accesibile.

Chiar si daca gasesti o bicicleta cu anumite defecte la un targ, nu trebuie sa te sfiesti sa o cumperi, mai ales daca este ieftina. Mai investesti o suma convenabila in piesele ce trebuie inlocuite si te alegi cu o bicicleta buna, perfect functionala.

Cuvetele pentru angrenajul pedalier – cea mai mare parte a bicicletelor au cuvete pe filet. Un reglaj incorect poate duce la uzura prematura a cuvetelor. Exista posibilitatea ca acestea sa fie punctate din cauza coroziunii, insa mai pot fi folosite. In aceiasi masura intalnim si situatii care impun inlocuirea cuvetelor (verifica sectiunea dedicata cuvetelor din categoria de piese BMX, de pe site-ul nostru).

Pipa si ghidonul – mai mult ca sigur si bicicleta ta are pipa si ghidonul din otel. Poti inlocui aceste componente cu altele mai usoare si cu un design nou.

In ceea ce priveste ghidonul, gasesti sigur modelul potrivit, la un pret rentabil, care sa iti ofere confortul necesar. E posibil ca pipa originala sa nu mai stranga corespunzator ghidonul si atunci ai nevoie de inlocuire. Bineinteles, poti sa si improvizezi, dar e mai sigur sa cumperi piese noi. Foarte posibil este sa trebuiasca sa schimbi mansoanele cu altele mai moi. Pe acestea le gasesti la preturi foarte mici in orice magazin de specialitate.

Pinionul, angrenajul pedalier si lantul – sunt componente care impreuna formeaza transmisia bicicletei. Gradul de uzura poate fi determinat printr-o scurta analiza vizuala, sau cu ajutorul sculelor dedicate. Daca bicicleta respectiva a parcurs un numar mare de kilometri, dar nu ti-a cauzat probleme, e posibil sa o poti folosi inca fara a inlocui aceste componente. Poti sa le demontezi si sa le cureti. In situatia in care lantul este rupt, recomandat este sa-l inlocuiesti (gasesti pe piese-accesorii-biciclete.ro lanturi de calitate).

Indiferent de tipul de defectiune sau problema identificata la nivelul bicicletei BMX, incearca sa o reconditionezi inainte de a comanda alta noua. Daca nu gasesti o solutie potrivita, te invitam pe site-ul nostru pentru a beneficia de calitate, la preturi reduse.