Menu

Drept de retur 14 zile

 

TERMENI SI CONDITII PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR

Confortul cumparaturilor online se transforma pentru multi dintre noi intr-o necesitate ce vine insotita si cu extrem de multe beneficii.

Castigam timp, bani, avem posibilitatea alegerii dintr-un numar foarte mare de produse, le putem compara specificatiile tehnice, putem viziona o multitudine de imagini foto sau video despre aceste produse, putem citi recenziile altor cumparatori, beneficiem de conditii de transport extrem de avantajoase sau chiar gratuite. Insa, se poate intampla, ca si dupa o cautare amanuntita, masuratori sau orice alte criterii pe care le-am luat in considerare atunci cand am luat decizia de cumparare, odata ajunse acasa produsele comandate, sa ne dam seama, ca nu sunt cele pe care le-am dorit sau aveam nevoie!

Nu trebuie sa regretam ci doar sa citim cu atentie conditiile de retur de mai jos, inainte de a cumpara. Din experienta de peste 8 ani in comertul online, am inteles ca in majoritatea cazurilor in care se solicita retunarea produselor, apar neintelegeri privind utilizarea, s-a gresit comanda, sau pur si simplu asteptari diferite.

Conform legistaţiei în vigoare, clienţii persoane fizice au dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului prin curier.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat (fără semne de utilizare, în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte şi documentele care l-au însoţit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile de la retur.

Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca şi nou, ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea în stadiul iniţial (dacă este posibil), sau, la opţiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Acestă clauză se aplică conform cu O.U.G. 130/2000, în cazul achiziţionarii de produse din acest website folosind tehnicile de comunicare la distanţă, aplicându-se definiţiile cuprinse în O.U.G. 130/2000 articolul 2 litera e si a O.U.G. 34/2014.

Dupa completarea cerererii de retur (cu motivul - renuntarea in primele 14 zile), vom trimite curierul la adresa dvs. in vederea ridicarii produselor returnate. Cheltuielile de transport in vederea returnarii (retur) vor fi scazute din valoarea pe care urmeaza sa o rambursam in contul dvs. 

In cazul in care, in urma returnarii produselor care au beneficiat de transport gratuit la livrare (serviciu decontat de vanzator catre firma de curierat), comanda aferenta produselor returnate, nu se mai califica pentru transportul gratuit la livrare, (transport gratuit aplicat pentru comenzile de piese, accesorii sau echipament ciclism, cu valoarea mai mare de 299 lei, sau, pentru comenzile de biciclete, cu valoarea mai mare de 1000 lei), din suma de rambursat se vor retine taxele de transport (tur/retur).


Taxe de transport GLS Curier (retur):

  • 0.1-9 kg = 24 lei
  • 9-19 kg = 42 lei
  • 19-29 kg = 49 lei.

Taxe de transport GLS Curier (tur/retur):

Se aplica pentru comenzile "returnate", care initial au beneficiat de livrare gratuita.

  • 0.1-9 kg = 48 lei
  • 9-19 kg = 84 lei
  • 19-29 kg = 98 lei.