Menu

Cum să alegi casca pentru bicicletă?

Postat de: text_none_author Status: publicat Creat la: 2016-12-21

Atunci când te decizi că a sosit momentul să îți cumperi o cască sau să o înlocuiești pe cea veche, îți dorești să găsești un magazin suficient de diversificat pentru a alege exact modelul care ți se potrivește. Indiferent că te orientezi după o cască pentru bicicletă de oraș sau după una pentru mountainbike, îți recomandăm să ai în vedere câteva aspecte și criterii de selecție atunci când o achiziționezi.

Pentru ca lucrurile să meargă în direcția dorită, alege magazinul în care ți se acordă atenție, în care ești întâmpinat de un reprezentant care se oferă să te ajute cu orice ai nevoie și nu unul în care te întrebi dacă este de fapt cineva în jur care te-ar putea ajuta. În cazul în care nu știai, este de datoria acestora să îți ofere informațiile de care ai nevoie pentru a achiziționa casca potrivită. În situațiile în care găsești multe căști care îți atrag atenția, dar nu are cine să îți stea la dispoziție, îți recomandăm să te pregătești dinainte, pentru că atunci când ajungi la fata locului să știi exact după ce anume trebuie să te uiți și ce trebuie să verifici.

  • Înainte de a lua decizia de a nu mai cumpăra o cască, trebuie să știi că este obligatoriu să porți una atunci când conduci bicicleta. Probabil ți s-a adus la cunoștință faptul că numărul persoanelor care pățesc accidente grave din cauză că nu erau echipați corespunzător este tot mai mare. Pentru a evita o astfel de întâmplare cu efecte iremediabile, îți recomandăm ca înainte de a te urca pe bicicletă să te îmbraci așa cum se cuvine.

Echipamentul este complet numai atunci când, pe lângă toate celelalte accesorii, porți și o cască. După ce ai reușit să îndeplinești și acest criteriu, te poți plimba liniștit cu bicicleta, pentru că ai siguranța că ești protejat corespunzător. În continuarea acestui articol îți prezentăm câteva detalii și sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pornești în căutarea unei căști.

  • Atunci când găsești un model de cască ce îți captează atenția, o poți proba pentru a vedea dacă este bună. Potrivește casca pe cap și apoi prinde-o corespunzător. Verifică ca aceasta să nu se miște în nici o direcție: nici stânga-dreapta, nici sus-jos. Nu uita să analizezi și prinderea, și anume dacă acesta este fixată în jurul capului așa cum trebuie. Să știi însă că nu trebuie ca presiunea exercitată de aceasta în zona gâtului să fie prea mare, pentru că acesta ar fi primul semn că nu este cea mai bună alegere. De asemenea, ai grijă să urmărești dacă respectiva cască îți protejează și fruntea.
  • Trebuie să știi că numai casca a cărei coardă de prindere formează un triunghi în jurul urechii este una de calitate. În ceea ce privește unghiul inferior, acesta trebuie să fie localizat chiar sub ureche și nu în altă parte.
  • Anumite tipuri de căști sunt accesorizate cu un reglaj suplimentar. Acesta se regăsește de obicei în partea din spate a căștii. Unele modele au prevăzut un reglaj de tip robinet, iar altele dețin două segmente ce se întrepătrund. Rolul reglajelor este întotdeauna de a ajuta la fixarea ideală a căștii pe cap. În cazul în care nu indpelinesc acest criteriu este clar că nu ai ales articolul potrivit.
  • De obicei căștile care sunt oferite de producători consacrați au prețurile mai piperate. Poți opta pentru acestea sau poți alege o companie mai puțin cunoscută, care oferă însă produse de calitate, de care te poți folosi pentru un timp îndelungat. Indiferent de decizia pe care o iei, nu uita că siguranța proprie este cea mai importantă și numai tu ți-o poți furniza.

De asemenea, te așteptăm pe pagina noastră piese-accesorii-biciclete.ro pentru a descoperi o gamă completă de piese și accesorii pentru bicicletă, la cele mai bune prețuri, special pentru tine.